Kulatý nesmysly

Zdravím všechny příznivce kulatých nesmyslů :))) Letošní jaro bylo dosti extrémní co se počasí týče a tak i já v měsíci březnu a dubnu podnikl několik krátkých vycházek na naši domovskou řeku Vltavu, opět vybaven Kulatými nesmysly od Honzy Spilky, tentokrát ve variantě Jásos. 

Vypíchnu vám tu příběh jedné z těch povedenějších. Tedy abych pravdu řekl, první 2-3 vycházky jsem odcházel vždy s nulou, pokud nepočítám tlouště, kteří mě standardně doprovází snad na všech mých výpravách. Teprve až na počtvrté to vše odstartoval maličký lyseček, kterého jsem si musel zvěčnit, jednak protože byl zkrátka první letošní a druhak aby mi doma uvěřili, že skutečně chodím k vodě a něco občas i chytnu 😀 To jsem však ještě netušil co bude následovat… zhruba o hodinu později, dostávám hrčák na ten samý prut. Už při zvednutí prutu jsem tušil, že se nebude jednat o malou rybu, následoval cca 15ti minutový souboj na jehož konci se mi v podběráku ocitl jeden z klenotů naší říčky. Štěstí, že jsem měl vše připravené na focení od předešlého kapříka, jinak bych určitě zazmatkoval, takovouhle fish jsem opravdu nečekal. Cvak, cvak a ryba mohla vcelku rychle zpět do svého živlu. Panovala ve mě obrovská radost a taky úleva, že neúspěch byl prolomen, ani jsem už nenahazoval, v klidu pobalil věci a vyrazil domu za rodinkou. 

No a od toho dne jsem měl na záběry vcelku štěstí, vždy se nějaká ta ryba povedla, ať už menší nebo větší, to je fuk, když jde člověk jen na pár hodin, měl by mít radost z každé šupiny. 

Tak zase někdy příště, užívejte!Tomáš

@tomasscarpangler

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *